Ontdek alles over het RAIO infraroodpaneel

Geschikt voor zowel hoofd- als bijverwarming in elke ruimte

Voordelen van RAIO

Verwarm je woning met knuffelbare warmte

KNUFFELWARMTE

Het eerste dat opvalt aan het RAIO infraroodpaneel is de manier waarop de warmte aanvoelt. De straling van onze infraroodpanelen doen denken aan de zachte gloed van een lentezon op je huid; een prettige warmte die gelijkmatig verspreid is in de ruimte waar RAIO actief is.

INNOVATIE

Ontdek de kracht van onze unieke grafeentechnologie! Niet alleen zorgt deze voor een heerlijk aangename warmte, maar het is ook bijzonder energie-efficiënt. Dankzij de grafeenlaag wordt een minimale hoeveelheid elektriciteit razendsnel omgezet in gerichte warmte aan de voorzijde van het RAIO infraroodpaneel, precies waar deze gewenst is. De zorgvuldig geselecteerde materialen garanderen een optimale en gelijkmatige verspreiding van de stralingswarmte in de ruimte, en dat met een indrukwekkend brede stralingshoek. Ervaar zelf het verschil!

DESIGN

Ontdek de elegantie van het RAIO verwarmingspaneel: een perfecte combinatie van stijl en functionaliteit. Met zijn minimalistische en strakke design is het niet alleen een hoogwaardige warmtebron, maar ook een stijlvolle toevoeging aan elk interieur. Modern of klassiek, RAIO past naadloos in elke ruimte. Gemaakt van de beste materialen waar elk detail zorgvuldig werd overwogen. Zo zijn alle bevestigings- en aansluitpunten vakkundig verborgen, waardoor het paneel een naadloze en minimalistische uitstraling heeft. Nieuwsgierig hoe RAIO jouw ruimte kan transformeren? Laat je inspireren door onze prachtige realisaties!

ONZE PRODUCTEN

Wij houden het graag eenvoudig. Je kan kiezen voor RAIO1-900Watt-120x60cm of RAIO2-450Watt-60x60cm. Aangevuld met verschillende bedieningsmogelijkheden en smarthome oplossingen.

Toepassingen

Badkamer

Slaapkamer

Keuken

Bureau

Publieke ruimte

Onthaal

Kantoren

Vakantiewoning

Wellnessruimtes

Praktijkruimtes

Renovatie

Nieuwbouw

Raio infraroodpaneel besturingssysteem
Raio infraroodpaneel in woonkamer
Raio infraroodpaneel montage

RAIO infrarood verwarmingspanelen stralen een aangename knuffelwarmte uit in elke ruimte van jouw woning. In tegenstelling tot de klassieke infraroodpanelen geven ze niet alleen sneller hun warmte af in een bredere hoek met een hogere oppervlakte temperatuur, maar zijn ze bovendien een stuk zuiniger.

De innovatieve grafeen technologie in combinatie met de zorgvuldige keuze van samengestelde materialen biedt tal van voordelen. Je warmte wordt op een efficiënte manier opgewekt en verspreid in jouw ruimte. RAIO zorgt voor een gelijkmatige warmte verdeeld over een grote oppervlakte.

Ervaar het gemak en de duurzaamheid van de RAIO stralingspanelen. Dankzij het ontbreken van bewegende delen is slijtage vrijwel uitgesloten. Eenmaal geïnstalleerd, vereist RAIO geen onderhoud; het is DE zorgeloze oplossing. Dit betekent dat je kunt rekenen op een lange en betrouwbare gebruiksduur, zodat je ongestoord kunt genieten van de warmte en het comfort dat RAIO biedt.

How does RAIO compare?

RadiatorenVloerverwarmingElektrische verwarmingKlassieke InfraroodpanelenRAIO-panelen
Technologie70% Convectie
30% IR straling
100% IR straling100% Convectie100% IR straling100% IR Straling
Lage aankoopkost materiaal
Energiezuinig
Lage installatiekosten
Levensduur
Lage onderhoudskosten
Plaatsbesparend totale installatie
Estethische meerwaarde
Comfort

Radiatoren

Technologie

70% Convectie
30% IR straling

Lage aankoopkost materiaal

Energieverbruik

Lage installatiekosten

Levensduur

Lage onderhoudskosten

Plaatsbesparend totale installatie

Estethische meerwaarde

Comfort

Vloerverwarming

Technologie

100% IR straling

Lage aankoopkost materiaal

Energieverbruik

Lage installatiekosten

Levensduur

Lage onderhoudskosten

Plaatsbesparend totale installatie

Estethische meerwaarde

Comfort

Elektrische verwarming

Technologie

100% Convectie

Lage aankoopkost materiaal

Energieverbruik

Lage installatiekosten

Levensduur

Lage onderhoudskosten

Plaatsbesparend totale installatie

Estethische meerwaarde

Comfort

Klassieke infaroodpanelen

Technologie

100% IR Straling

Lage aankoopkost materiaal

Energieverbruik

Lage installatiekosten

Levensduur

Lage onderhoudskosten

Plaatsbesparend totale installatie

Estethische meerwaarde

Comfort

RAIO-panelen

Technologie

100% IR Straling

Lage aankoopkost materiaal

Energieverbruik

Lage installatiekosten

Levensduur

Lage onderhoudskosten

Plaatsbesparend totale installatie

Estethische meerwaarde

Comfort

Waarom kiezen voor RAIO?

Raio infraroodpaneel

Het toepassen van grafeen, een supergeleider met minimale energiebehoefte voor warmteafgifte, maakt de RAIO-panelen veel sneller en warmer dan traditionele infraroodpanelen. Binnen 10 minuten is er al een merkbaar temperatuurverschil en na 15 minuten bereikt RAIO zijn maximale oppervlaktetemperatuur van 130°C. Dit, samen met de brede uitworp van de stralingswarmte in een hoek van 170°, zorgt voor een snelle en gelijkmatige verwarming van de ruimte.

RAIO kan de ruimte 30% energiezuiniger verwarmen dan andere verwarmingssystemen, dankzij de innovatieve grafeentechnologie en het unieke ontwerp, en dit alles met relatief lage wattages. Warmteverlies wordt geëlimineerd door de warmte het creëeren en richten waar deze nodig is. Bovendien wordt elke ruimte efficiënt verwarmd door deze apart aan te sturen met draadloze temperatuurregeling, wat de energiekosten verder vermindert.

RAIO vereist geen complexe verbindingen of ingewikkelde installaties. Een elektrotechnisch persoon kan de panelen eenvoudig aan de muur of het plafond bevestigen, met slechts een voedingspunt als vereiste. Alle bedieningselementen worden discreet op de achterzijde van het paneel geplaatst, wat zorgt voor een nette afwerking. Hierdoor bespaart u op installatiekosten en maximaliseert u de beschikbare ruimte. Bovendien is RAIO onderhoudsvrij en heeft het een bijna onbeperkte levensduur.

RAIO werkt uitsluitend met stralingswarmte, waardoor er geen luchtverplaatsing is zoals bij convectieverwarming. Zo voorkomt RAIO het koude gevoel van tocht en de verspreiding van fijn stof, wat irritatie aan ogen of luchtwegen wegneemt. De warmte die RAIO afgeeft, wordt vaak omschreven als ‘knuffelwarmte’ en als zeer comfortabel ervaren. Het gevoel van de warmte van RAIO kan vergeleken worden met het gevoel van een lentezon op de huid.

RAIO is oplosmiddelvrij en 100% recycleerbaar. Bovendien produceert RAIO minder CO2 dan andere verwarmingssystemen, wat uw ecologische voetafdruk verkleind. Door elektrisch te verwarmen, kunt u gebruik maken van uw eigen opgewekte energie, wat resulteert in een vermindering van het gebruik van fossielen brandstoffen. RAIO wordt in België vervaardigt waardoor er minder transporten nodig zijn. De productie is verder onderhevig aan strenge milieuvoorschriften, wat ervoor zorgt dat de ecologische impact van het gehele productieproces minimaal is.

Vraag en antwoord

01 Waar kan ik een infraroodpaneel plaatsen?

Infraroodpanelen, waaronder de RAIO-panelen, kunnen zowel aan de wand als aan het plafond van een ruimte worden bevestigd. Bovendien kunnen RAIO-panelen ook naadloos worden ingebouwd in plafonds of muren. De ideale positie voor een infraroodpaneel is een locatie waar de stralingswarmte vrij kan verspreiden zonder obstructies. Voor de meest optimale warmteverdeling is het aan te raden het paneel aan het plafond te bevestigen, wat tevens ruimtebesparend werkt. Als je kiest voor plaatsing aan de wand, zorg er dan voor dat er geen objecten voor het paneel staan, aangezien deze de straling kunnen hinderen.

02 Waarom zou ik kiezen voor een infraroodpaneel in plaats van een standaard verwarmingssysteem?

Infraroodpanelen zijn bijzonder energiezuinig. Dit komt omdat ze hun warmte direct afgeven aan vaste objecten en mensen in de ruimte. Hierdoor voelt men de warmte veel sneller dan bij een standaard verwarmingssysteem. Een traditioneel verwarmingssysteem verwarmt namelijk de lucht, wat meer tijd en energie kost voordat een hele ruimte warm is. Bovendien stijgt warme lucht naar het plafond, terwijl de stralingswarmte van infraroodpanelen gericht kan worden waar het nodig is.

Infraroodpanelen verhogen het comfort in een ruimte en worden als zeer prettig ervaren. In een badkamer bijvoorbeeld, biedt een infraroodpaneel het hoogste comfort in vergelijking met andere traditionele verwarmingssystemen. Daarnaast zijn ze eenvoudig en snel te installeren, hebben ze geen onderhoudskosten en een langere levensduur met een veel lagere installatie kost.

03 Wat onderscheidt de verwarmingspanelen van RAIO van die van de concurrenten?

RAIO is niet zomaar een verwarmingspaneel; het is het summum van geavanceerde grafeentechnologie waar een unieke combinatie mee is samengesteld. Dankzij de uitzonderlijke warmtegeleidende eigenschappen van grafeen kan RAIO met een minimale elektrische input in een oogwenk een indrukwekkende warmte afgeven met lagere wattages. Het resultaat? In een fractie van de tijd bereikt RAIO hogere oppervlaktetemperaturen en verspreidt het een breder scala aan stralingswarmte door de ruimte. Dit maakt het RAIO paneel niet alleen efficiënter, maar ook energiezuiniger dan zijn concurrenten.

Wat RAIO echt onderscheidt, is de brede verspreiding van warmtestraling in de ruimte. Deze brede verdeling van de warmtestraling wordt mede mogelijk gemaakt door de unieke samenstelling van hoogstaande kwaliteitsvolle materialen. Dit zorgt voor een gelijkmatige en aangename warmteverdeling, waardoor het superieur is aan andere producten op de markt. Bovendien is RAIO perfect geschikt om hele gebouwen te verwarmen.

Kwaliteit en esthetiek gaan hand in hand bij RAIO. Het is vervaardigd uit de beste materialen en afgewerkt met een strak design. In tegenstelling tot andere panelen, biedt RAIO een naadloze look waarbij je niet achter de panelen kunt kijken.

De installatie? Een fluitje van een cent. RAIO is zo ontworpen dat een elektrotechnisch persoon het paneel in een mum van tijd kan installeren en demonteren. Bovendien is het perfect in te bouwen in gipskarton en spanplafonds.

En als kers op de taart: RAIO is het enige Belgische verwarmingspaneel op de markt. Kies voor kwaliteit, kies voor RAIO.

04 Is verwarming op elektriciteit duur?

Hoewel het niet altijd het geval is, kan elektrisch verwarmen inderdaad zeer energiezuinig zijn, afhankelijk van het systeem en de omstandigheden. Een goed geïsoleerd gebouw dat is uitgerust met een efficiënt elektrisch verwarmingssysteem gekoppeld aan een intelligente bediening kan uitstekende energetische prestaties leveren.
De trend naar volledige elektrificatie in de verwarmingssector is duidelijk zichtbaar. Dit komt omdat elektrificatie een van de meest haalbare oplossingen biedt om gebouwen op een efficiënte manier te verwarmen zonder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen. Een belangrijk voordeel van elektriciteit is dat we het zelf kunnen opwekken en gebruiken, vooral met de opkomst van hernieuwbare energiebronnen zoals zonne- en windenergie.

Een voorbeeld van een efficiënt elektrisch verwarmingssysteem is RAIO. Dit systeem heeft verschillende voordelen:

Onderhoudsvrij: RAIO elektrische verwarming vereist geen regelmatig onderhoud.
Lange Levensduur: Het is ontworpen om lang mee te gaan, wat bijdraagt aan de duurzaamheid.
Directe Warmteafgifte: Er zijn geen verliezen door buizen of leidingen, omdat de warmte direct in de ruimte wordt afgegeven.
Gerichte Verwarming: Met elektriciteit is het eenvoudig om specifieke ruimtes of zones in een gebouw te verwarmen.
Dankzij deze voordelen kan elektrisch verwarmen zeer efficiënt en energiezuinig zijn. Bovendien zijn de initiële investeringskosten (CAPEX) en de totale eigendomskosten (Total Cost of Ownership) vaak concurrerend in vergelijking met andere verwarmingssystemen.

05 Hoe kan ik op verwarming besparen?

Doelgericht ruimte per ruimte verwarmen met een goede sturing afgestemd op de gebruiker. Een woning goed isoleren en tochtdicht maken. Niet onnodig ramen of deuren open laten staan in een verwarmde ruimte. De thermostaat op de correcte plaats in de ruimte plaatsen. Een goede verwarmingsinstallatie begint met een goede calculatie voor de juiste dimensie te bepalen van het verwarmingssysteem.

06 Is verwarming verplicht in een huurwoning? Waarom dan best met infraroodpaneel?

Verwarming is een basisbehoefte en behoort aanwezig te zijn. RAIO is interessant omdat dit geen jaarlijks onderhoud vraagt. Wanneer een verwarmingspaneel defect zou gaan is niet de gehele woning koud zoals bij andere systemen, maar enkel de ruimte waarin het defecte paneel zich begeeft. Door een eenvoudige en snelle vervanging kan het defecte paneel de ruimte in no time terug verwarmd worden.

07 Is het moeilijk om infraroodpanelen (zelf) te installeren?

RAIO is zeer eenvoudig te installeren door een elektro technisch of vakbekwaam persoon in slechts 15 minuten indien de stroomkabel aanwezig is op de juiste plaats.

Wil je graag een andere vraag stellen, contacteer ons gerust.

Productgamma

VERWARMINGSPANELEN

RAIO 1

Raio infraroodpaneel technisch

vermogen – gewicht – afmeting

900W – 13,3 kg – 119,3 x 59,3 x 5,06 cm

MATERIALEN
Behuizing: aluminium

VERWARMINGSOPPERVLAKTE
16 – 18 m2 (afhankelijk van de transmissie berekening)

RAIO 2

Raio infraroodpaneel 2 technisch

vermogen – gewicht – afmeting

450W – 6,5 kg – 59,3 x 59,3 x 5,06 cm

MATERIALEN
Behuizing: aluminium

VERWARMINGSOPPERVLAKTE
6 – 8 m2 (afhankelijk van de transmissie berekening)

Accessoires

De RAIO T1 set bevat een programmeerbare draadloze kamerthermostaat met een extra groot display. Deze set bevat ook een ontvanger, het T1 relais. Deze heeft een schakelcapaciteit van 16 Ampère. Het relais wordt achter op het RAIO paneel geïnstalleerd binnen het montageframe.

T1 set

De RAIO T3 set bevat een T3 gateway waarmee je jouw Smart Home systeem via tablet of smartphone kan bedienen. Het apparaat wordt via een router met het internet verbonden en communiceert via het Zigbee netwerk. Hierbij wordt het T3 smart relais dat achter op het paneel wordt geplaatst, draadloos geconnecteerd. Deze communiceert op zijn beurt met de buitengewone draadloze slanke T3 smart thermostaat met een oplaadbare Lithium accu. 
Het Smart Home basispakket kan aangevuld worden met meerdere functies en accessoires.

T3 set smart home

RAIO T3 smart temperatuursensor voor het Smart Home systeem maakt het mogelijk in een ruimte de temperatuur te regelen zonder thermostaat, op woorwaarde dat deze gekoppeld wordt aan de T3 gateway. Deze radiografische temperatuursensor is slank en door onopvallend ontwerp discreet aanwezig en maakt het mogelijk om toch een optimaal verwarmingscomfort te bieden. Kan in combinatie met een klemlijst of met de RAIO T3 thermostatische verwarmingsknop.

T3 temperatuursensor

De draadloze T3 smart thermostaat radiatorknop werkt via het Zigbee netwerk gekoppeld aan de T3 gateway en T3 kamerthermostaat. Deze kan in de app bediend worden via tablet of smartphone.
De T3 M28 of M30 radiatorknop is eenvoudig te plaatsen op een standaard radi- atoraansluiting. Het is mogelijk om maximaal 6 T3 radiatorknoppen op één thermostaat aan te sluiten i.c.m. een T3 Smart Home Gateway.

T3 draadloze radiatorknop

De RAIO T3 smart rookmelder is een draadloze intelligente foto-elektrische rookmelder voor radiografische Zigbee netwerken, gekoppeld aan de RAIO T3 gateway.
Zodra er rook wordt gedetecteerd, zal een rood LED licht gaan knipperen en een alarmsignaal afgeven. Tevens is het mogelijk om een bericht via email of tekst bericht te ontvangen indien de rookmelder aangemeld wordt bij het Smart Home systeem.

T3 rookmelder

De T3 smartplug moet in een geaard stopcontact worden gestoken. Hierna kan u elektrische apparaten bedienen via de app gekoppeld aan de T3 Smart Home gateway.

T3 smartplug/stekker

De draadloze T3 smart dimmer relais is een Zigbee gestuurd dimmer relais, dat gebruikt kan worden voor het aansturen van verschillende lichtbronnen via de app. Dit product kan enkel functioneren door een koppeling met de T3 Smart Home gateway.

T3 dimmer relais

Het T3 Smart Rolluik Relais maakt het mogelijk om iedere rolluik individueel te bedienen of als groep. Dit Smart relais kan ook worden ingezet als draadloze garagepoort bediening. De rolluiken of poorten kunnen bestuurd worden via de App op Smartphone, Tablet of PC. Dit relais kan enkel functioneren door een koppeling met de T3 gateway en de Smart Home app.

T3 rolluik relais

Het T3 deur/raam contact bestaat uit een permanente magneet en een sensor op batterijen die het openen en sluiten van uw ramen en deuren detecteert. Dit T3 deur/raam contact dient aan de T3 Gateway gekoppeld worden, zodat er op de Smart Home APP aangegeven wordt dat een raam/deur open of gesloten is.

T3 raam/deur contact

De T3 bewegingsmelder, gekoppeld aan de T3 gateway, detecteert beweging op afstand. Via de Smart Home applicatie kan je op afstand beweging in de kamer volgen en SMS / e-mail notificaties ontvangen. Dankzij de OneTouch-regels en apparaten zoals de T3 smartplug of T3 smart relais kan de bewegingssensor elk elektrisch apparaat AAN / UIT schakelen, bijv. licht inschakelen na detectie van beweging op trappen.

T3 bewegingsmelder

In de Smart Home App kan jij de “One Touch” en “My Status” regels en activiteiten instellen die je wil activeren bij het indrukken van de T3 smart knop. Deze knop kan enkel gebruikt worden door een koppeling met de T3 gateway en de Smart Home App.

T3 slimme knop

Talloze opties die passen bij de stijl van je huis of kantoor

De infraroodpanelen kunnen eenvoudig aan het plafond of de muur worden bevestigd.

Wat kan RAIO voor jou betekenen?

Neem dan contact met ons op voor een persoonlijke offerte.

E-book ‘Energiezuinige en comfortabele verwarming voor jouw badkamer’