Jordy Raio Greenville

Het succesverhaal van RAIO, verteld vanuit het perspectief van de ondernemer

Jordy is een creatieve ondernemer en natuurliefhebber met een passie om dingen te maken

Jordy Kollenburg van
Spectra

Jordy Kollenburg, de ondernemer achter Spectra BV, ontwikkelde RAIO, het toekomstige verwarmingspaneel dat een aangename zonnewarmte creëert. 

Het innovatieve infraroodpaneel is CO2-neutraal en wordt aangedreven door grafeentechnologie, waardoor het maar liefst 40 tot 45 procent zuiniger is dan traditionele verwarmingssystemen.

Wit RAIO verwarmingspaneel
Jordy Kollenburg oprichter van RAIO
Wit Infraroodverwarmingspaneel

“Ik heb altijd kunnen rekenen op een sterk netwerk van zelfstandige experts”, vertelt Jordy, “hun kennis en advies waren gewoonweg onmisbaar.” 

RAIO verwarmingspaneel met systeem
RAIO infraroodpaneel in leefruimte
RAIO infraroodverwarmingspaneel aan plafond badkamer

Gedreven door zijn passie om nieuwe dingen te creëren, richtte Jordy 10 jaar geleden zijn eigen aannemersbedrijf op. Maar in 2017 ging hij op zoek naar iets nieuws, iets innovatiefs, iets grensverleggend. 

RAIO verwarmingspaneel voorstel beurs

“Ik besefte dat verwarming een grote vervuiler is. Het is verantwoordelijk voor maar liefst 30 tot 40 procent van de CO2-uitstoot. Dat moest veranderen,” zegt Jordy vastberaden. En zo begon hij aan een grondig marktonderzoek om niet één, niet twee, maar drie revolutionaire prototypes te ontwikkelen. 

Het innovatieve verhaal gaat verder. Na 3 jaar van onderzoeken, prototypes bouwen en het verder ontwikkelen werd in september 2019 Spectra opgericht. Dit met de intentie om RAIO te gaan produceren in België en te lanceren bij het grote publiek. De nodige inspanningen werden geleverd om een productie unit op te zetten.

Werknemer in overal van RAIO

In oktober kreeg Jordy een buitengewone kans om te pitchen voor een jury met zijn nieuwe visie. Uit 250 inzendingen werd Spectra geselecteerd om deel te nemen aan het traject van de Belgische startup accelerator Startit@KBC

Dankzij het traject bij Startit@KBC is Spectra nu gevestigd in Greenville, het centrum voor ondernemingen die zich inzetten voor duurzame projecten. Dit markeerde het begin van een indrukwekkend succesverhaal: In januari is RAIO gelanceerd voor het grote publiek, tot ieder zijn spijt werd Jordy zoals zovele drie maanden na deze lancering geconfronteerd door de eerste covid lockdown wat ervoor gezorgd heeft dat Spectra een zeer zware startperiode heeft ondergaan.

RAIO vond gelukkig zijn weg naar de markt via een netwerk van officiële dealers. “RAIO werd buitengewoon goed ontvangen als product,” vertelt Jordy met trots. “ desondanks het eerste jaar enorm zwaar was bleef de motivatie en het geloof in dit revlutionaire product erin zitten. Maar ik wilde deel uitmaken van iets groters, een vooruitstrevend project waar aandacht wordt besteed aan nieuwe technieken.”

Productie van RAIO infraroodpaneel

Met dat in gedachten stelde Jordy zich kandidaat voor het Europees initiatief Housing 4.0 Energy. Dit project ontstond in lijn met het EU-klimaat- en energiebeleid voor 2030, met als doel energie neutrale en toekomstbestendige woningen bouwen.  

RAIO werd gekozen als meest duurzaam en energiezuinig verwarmingspaneel. En zo kwalificeerde Jordy zich als leverancier om 4 piloothuizen in belgie uit te rusten met innovatieve infraroodverwarming. 

In Europa zijn er zo’n 48 woningen geplaatst over vijf verschillende landen.

Met de inzichten en kennis die Jordy heeft vergaard tijdens Housing 4.0 Energy, en de ervaringen uit de markt barstte hij van nieuwe ideeën. Hij was vastbesloten om zijn eigen innovatieve oplossing naar een nog hoger niveau te tillen.

Wit RAIO infraroodpaneel

“Om zowel kantoren als particuliere woningen nog duurzamer te maken, maakte ik zorgvuldige keuzes wat betreft accessoires. Hierdoor kan ik mijn klanten een totaal comfort ervaring bieden.” 

Vier jaar later is Jordy vervuld van immense trots terwijl hij het gloednieuwe ontwerp van RAIO presenteert. Dit nieuwe model is een meesterwerk van innovatie en elegantie.  

“Onze ingenieurs hebben RAIO verfijnd en een eigentijds design gegeven, waardoor het met recht schittert in zijn klasse. Het onderscheidt zich niet alleen door zijn kwaliteit, maar ook door het onmiskenbaar label ‘handgemaakt in België’. En als dat nog niet voldoende is, is het montagesysteem eenvoudiger dan ooit tevoren.” 

Voorstelwoning met technologie RAIO

“Wij geloven dat iedereen de kans moet krijgen om te genieten van de prachtige functionaliteiten van RAIO,” voegt hij enthousiast toe. 

v

Waarom is RAIO zo succesvol? “Als we kijken waar de bouwsector in Europa naar toe gaat, zien we dat een circulaire visie en energieneutraal een belangrijke rol spelen. RAIO is milieuvriendelijk, duurzaam en circulair.”

Wit RAIO infraroodpaneel

Betrouwbare
RAIO-partners

Word trotse RAIO dealer

E-book ‘Energiezuinige en comfortabele verwarming voor jouw badkamer’