Hallo, ik ben Esther Philips en in dit artikel deel ik mijn ervaring met het RAIO infrarood verwarmingspaneel en vertel ik het verhaal over de verduurzaming van onze familiewoning.
Samen met mijn man Rob heb ik 3 kinderen, twee zoons en een dochter, lieve schoolkinderen, en in september 2021 zijn we ook nog de trotse opa en oma geworden van een mooie kleindochter.
Sinds 1995 wonen wij in Spijkenisse in een energiezuinige eengezinswoning.
Onze woning was een energiezuinig project met een 5 meter hoge achtergevel van enkel glas, gebruikt zoals in de kassenbouw, met daarachter een overdekt buiten (serre) van 5 meter, dat als een buffer tegen de kou en de hitte diende.
De oude tussenwand hebben we 12 jaar geleden weggehaald en een nieuwe buiten pui met dubbel HR++ glas laten plaatsen, waardoor onze woonkamer nu een stuk ruimer en lichter werd. Dit was met ons toen steeds groter wordende gezin erg fijn!
Onze volgende verbouwing zou de badkamer worden, maar toen ik zwanger werd van onze derde moesten we dit even uitstellen. Inmiddels hadden we al wel de centrale verwarming verwijderd, wat het natuurlijk af en toe best fris in de badkamer maakte. Toen we een paar jaar later, in 2006, het badkamer-project realiseerden lieten we een cv achterwege….
Toen wij kennis maakten met de infrarood verwarmingspanelen van RAIO werden we enthousiast omdat het een milieuvriendelijke manier van verwarmen is en het een mooie strak design heeft en zich daardoor helemaal aanpast aan de ruimte. Het RAIO infraroodpaneel geeft een aangename warmte, wat je kan vergelijken met de warmte van een lentezon op je huid. Dat dit ook zeer duurzaam is sprak ons beide zeer aan. De RAIO panelen zijn zuiniger dan de traditionele infrarood systemen door de speciale grafeentechnologie. RAIO verwarmt niet de lucht in de ruimte, maar de objecten in de ruimte.
Als je een beetje handig bent is dit systeem zelf eenvoudig te monteren, maar als er even iets niet duidelijk is staat RAIO je meteen te woord. Wij hebben voor een plek aan de muur gekozen maar het plafond is ook een uitstekende plaats voor deze strakke elementen.
De keuken heeft 3 jaar geleden een renovatie ondergaan en doordat we er vorig jaar de bijkeuken bijgetrokken hebben gaf dat in ons huis toch wat meer ruimte. Met het gebruik van een stalen wand naar de kamer houden we de ruimte licht, warm en heb je toch contact met de woonkamer!
Twee jaar geleden hebben we ook zonnepanelen laten plaatsen waardoor we nog meer bijdragen aan het milieu…. en dat we daarmee ook geld besparen is natuurlijk meegenomen.
Er staan nog een paar klussen op de rol, zo moet onder andere het toilet vervangen worden en is de houten vloer in de woonkamer nodig aan een schuurbeurt en beschermlaag toe.
Leuk dat jullie mijn verhaal gelezen hebben!
Groetjes Esther
Instagram @essie_1996