Infraroodverwarming - De ultieme verwarming voor elk huis

Infraroodverwarming is een unieke verwarmingstechnologie die steeds populairder wordt. Het biedt namelijk tal van voordelen in vergelijking met traditionele verwarming. In dit artikel gaan we dieper in op deze technologie en bespreken we waarom het een uitstekende keuze is voor elk huis.

Wat is infraroodverwarming?

Infraroodverwarming is een verwarmingstechniek die gebruikmaakt van infraroodstraling. Dit zijn golven die rechtstreeks op het lichaam worden gericht en zo een aangename warmte creëren. Hierdoor hoeft de verwarming de lucht in de ruimte niet op te warmen, wat resulteert in een snellere verwarming en minder energieverbruik.

Waarom kiezen voor infraroodverwarming?

Er zijn verschillende redenen waarom dit type een populaire keuze is voor veel mensen. Hieronder bespreken we enkele van de grootste voordelen.

Energiebesparend

Een van de grootste voordelen van infraroodverwarming is dat het energiebesparend is. Doordat het rechtstreeks op het lichaam gericht wordt, hoeft de verwarming de lucht in de ruimte niet op te warmen. Hierdoor bespaart u op uw energierekening.

Snellere verwarming

Infraroodverwarming verwarmt sneller dan traditionele verwarming. Doordat het rechtstreeks op het lichaam gericht wordt, voelt u de warmte al binnen enkele minuten. Hierdoor hoeft u niet langer te wachten tot de verwarming de hele ruimte heeft opgewarmd.

Gezonder

Infraroodverwarming is gezonder dan traditionele verwarming. Doordat het rechtstreeks op het lichaam gericht wordt, blijft de lucht in de ruimte beter circuleren. Hierdoor vermindert u het risico op allergieën en andere gezondheidsproblemen.

Verschillede soorten

Er zijn verschillende soorten infraroodverwarming beschikbaar. Hieronder bespreken we de belangrijkste soorten.

Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn de meest populaire vorm van infraroodverwarming. Ze worden aan de muur bevestigd en verwarmen daarmee de hele ruimte. Dit type infraroodverwarming is eenvoudig te installeren en is bovendien stijlvol en elegant.

Infraroodplafondverwarming

Zoals alle infraroodpanelen maar de bevestiging is aan het plafond.

 

Er zijn veel voordelen aan infraroodverwarming, waaronder:

  • Energie-efficiënt: omdat hierbij direct de objecten en mensen verwarmt worden, is het veel energie-efficiënter dan traditionele verwarmingstechnologieën die de lucht verwarmen.
  • Gezonder: ze is gezonder dan traditionele verwarmingstechnologieën omdat het geen stof en bacteriën verplaatst, waardoor het beter is voor mensen met allergieën en astma.
  • Comfortabeler: omdat ze direct de objecten en mensen verwarmt, is de verwarming snel en comfortabel, zonder dat de lucht oververhit raakt.

Toepassingsgebieden

Het is een veelzijdige verwarmingstechnologie die geschikt is voor veel verschillende toepassingsgebieden, waaronder:

  • Woningen: Ze is geschikt voor zowel nieuwe als bestaande woningen, en biedt een comfortabele en energie-efficiënte verwarming.
  • Bedrijven: ook hiervoor  is ze geschikt .