doelgericht verwarmen met verwarmingspanelen

Doelgericht verwarmen met verwarmingspanelen voor controle en comfort

Als je niet thuis bent in de wereld van verwarmingsinstallaties, kan doelgericht verwarmen misschien als een revolutionair concept klinken, maar het is simpeler en ook veel voordeliger dan je denkt.

We zijn een radiator zo gewend dat we soms niet beter weten. Maar de conventionele verwarming is eigenlijk een hedendaagse dinosaurus die de ecologische transitie niet zal doorstaan. Een traditionele cv-ketel installatie op fossiele brandstof verspilt gewoon te veel energie. En de verwarmingskosten lopen pijlsnel op. Het is ook niet ideaal voor het woon- en werkcomfort, omdat veel mensen zich genoodzaakt zien om de verwarming in bepaalde ruimtes voor energiebesparing uit te laten staan.

Een slim alternatief is gericht verwarmen met RAIO stralingspanelen. Dankzij de technologische ontwikkelingen hebben de stralingspanelen hun stille entree op de verwarmingsmarkt gemaakt, ze zijn hier om te blijven. Je kunt ze op veel verschillende manieren inzetten en je leest hieronder wat de meest voorkomende gevallen zijn.

 

Plaatselijke verwarming thuis

Thuis zijn het vaak de kleinere ruimtes zoals een werkkamer, een hobbyruimte of het washok, maar ook de serre of zelfs de garage, die onnodig verwarmd worden terwijl deze relatief weinig gebruikt worden. Een centrale verwarmingssysteem maakt het meestal niet mogelijk om de temperatuur per ruimte in te stellen, omdat het systeem vaak slechts door één of twee thermostaten bediend wordt. Maar door deze kleinere ruimtes plaatselijk met RAIO stralingspanelen te verwarmen zult jij je huis veel aangenamer en comfortabeler ervaren zonder je zorgen te hoeven maken om je energiefactuur.

 

Badkamer verwarming

Wil jij soms niet uit de douche stappen om het gevoel van de koude lucht die je lichaam doordringt nog paar minuten uit te stellen? Dit voorbeeld is al te bekend, maar dat hoeft niet, want je kunt de badkamer heel efficiënt en zuinig verwarmen met RAIO. Dat brengt ook andere voordelen met zich mee: RAIO helpt jou om de badkamer schimmelvrij te houden en voorkomt condensvorming op jouw spiegel. De levensduur van meubels en materialen wordt hierdoor verlengd. En met de aangename warmtestralen van RAIO is dat koude gevoel verleden tijd.

Lokale verwarming op kantoor

Steeds meer ondernemers kiezen ervoor om lokale verwarming op kantoor in te zetten. Niet alleen voor de energiebesparing, maar voornamelijk voor het comfort en de productiviteit van de werknemers. Zo hoeft de medewerker aan de ontvangstbalie naast een vaak opengaande deur geen kou te doorstaan. Maar tegelijkertijd kan men voorkomen dat er bijvoorbeeld een vergaderzaal die weinig gebruikt wordt onnodig verwarmd wordt. Of het nu een vergaderruimte of een individuele werkplek betreft, de doelgerichte verwarming biedt een slimme oplossing om aan ieders warmtewensen in verschillende zones te voldoen.

 

Doelgericht showroom verwarmen

Showrooms, atelier- en winkelruimtes zijn vaak te groot en onnodig om volledig verwarmd te worden. Plaatselijke infraroodverwarming in deze retailruimtes is daarom een ideale uitkomst om een aangenaam werkklimaat voor de medewerkers te creëren. Elke werkplaats, balie of ruimte kan namelijk met een RAIO stralingspaneel heel gericht verwarmd en naar wens aangestuurd worden.

Doelgericht verwarmen waar en wanneer het nodig is kan veel energie besparen en een prettiger leef- en werkklimaat creëren. De eenvoudige installatie en de snelle responstijd van RAIO verwarmingspanelen maakt plaatselijke verwarming mogelijk en zeer rendabel.